Piersici cu dulceata si cafea
PrinteazaPiersici cu dulceata si cafea din: piersici, dulceata, oua, lapte, zahar, nes, lichior, smantana.
- 12 piersici
- 24 linguriţe dulceaţă de căpşuni
- 3 ouă
- 1/2 l lapte
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 50 g zahăr tos + 2 linguriţe
- 1 lingură nes
- 1 pahar lichior preferat
- 50 g smântână
Mod de preparare:
Se taie piersicile în două şi se scot sâmburii. Se pun într-un vas cu 2 litri de apă clocotită în care se adaugă 2 linguri de zahăr tos. Se fierb 10 minute, apoi se scurg piersicile şi se lasă să se răcească.
Pentru cremă, se pune 3â din lapte într-o cratiţă, se adaugă zahărul vanilat şi se lasă să clocotească. Intr-un castron se freacă 50 g zahăr cu ouăle, se adaugă nesul şi restul de lapte rece, amestecându-se bine.
Se toarnă laptele fierbinte peste această cremă, puţin câte puţin, bătând energic. Când face bule, se pune la foc mic şi se bate până se îngroaşă compoziţia, apoi se lasă să se răcească.
Se toarnă apoi lichiorul şi smântână, amestecând uşor.
Se pune crema pe un platou adânc şi se garniseşte cu dulceaţă, făcând triunghiuri. Se acoperă fiecare porţiune cu jumătate de piersică.
Pofta buna!