Conservă de Pastă de Ardei – o rețetă versatilă, perfectă pentru a adăuga o explozie de savoare în diverse preparate. Fie că o folosești ca bază pentru ciorbe, tocănițe, sosuri sau pur și simplu ca tartinabil pe pâine, această pastă concentrată păstrează aroma intensă a ardeilor proaspeți pe tot parcursul anului. Simplu de preparat și […]
Piersici cu dulceata si cafea
PrinteazaPiersici cu dulceata si cafea din: piersici, dulceata, oua, lapte, zahar, nes, lichior, smantana.
Ingrediente:
- 12 piersici
- 24 linguriţe dulceaţă de căpşuni
- 3 ouă
- 1/2 l lapte
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 50 g zahăr tos + 2 linguriţe
- 1 lingură nes
- 1 pahar lichior preferat
- 50 g smântână
Mod de preparare:
Piersici cu dulceata si cafea: taie piersicile în două şi se scot sâmburii. Se pun într-un vas cu 2 litri de apă clocotită în care se adaugă 2 linguri de zahăr tos.
fierb 10 minute, apoi se scurg piersicile şi se lasă să se răcească.
Pentru cremă, se pune 3â din lapte într-o cratiţă, se adaugă zahărul vanilat şi se lasă să clocotească.
Intr-un castron se freacă 50 g zahăr cu ouăle, se adaugă nesul şi restul de lapte rece, amestecându-se bine.
toarnă laptele fierbinte peste această cremă, puţin câte puţin, bătând energic. Când face bule, se pune la foc mic şi se bate până se îngroaşă compoziţia, apoi se lasă să se răcească.
Se toarnă apoi lichiorul şi smântână, amestecând uşor.
pune crema pe un platou adânc şi se garniseşte cu dulceaţă, făcând triunghiuri.
acoperă fiecare porţiune cu jumătate de piersică.
Pofta buna!
Infuzie de mentă pentru digestie
Infuzie de mentă pentru digestie. Menta (Mentha piperita) este o plantă aromatică cunoscută pentru efectele sale benefice asupra sistemului digestiv. Infuzia de mentă ajută la calmarea crampelor stomacale, reducerea balonării și stimularea digestiei, fiind un remediu natural eficient și ușor de preparat. Ingrediente 1-2 lingurițe de frunze de mentă proaspete sau uscate 250 ml apă […]