Piersici cu orez
PrinteazaPiersici cu orez din: lapte, orez, galbenusuri, unt, piersici, zahar.
Ingrediente:
- 4 ceşti lapte
- 1 ceaşcă orez
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură unt
- 12 piersici
- 3 linguri zahăr + 4 linguri zahăr
- 4 albuşuri + 200 g zahăr
Mod de preparare:
Fierbi orezul cu laptele şi după ce gata îl laşi să se răcească, apoi îi adaugi 3 linguri zahăr, untul şi gălbenuşurile. Faci un sirop fiert din 3 căni de apă 4 linguri zahăr şi adaugi piersicile tăiate în jumătate şi jrăţate de sâmburi.
După 5 minute le scoţi într-o strecuratoare şi le laşi să se scurgă. întinzi orezul cu lapte intr-o tavă de aragaz într-un strat uniform de 2-3 cm grosime şi aşezi jumătăţile de piersici.
Baţi spumă albuşurile cu cele 200 g zahăr, le răstorni peste piersici şi dai prăjitura la cuptor pentru 45 de minute.
Pofta buna!
Au iesit buna, ca as vrea sa fac si eu reteta asta