Piersici cu orez

Printeaza

Piersici cu orez

Piersici cu orez din: lapte, orez, galbenusuri, unt, piersici, zahar.

Ingrediente:

  • 4 ceşti lapte
  • 1 ceaşcă orez
  • 2 gălbe­nuşuri
  • 1 lingură unt
  • 12 piersici
  • 3 linguri zahăr + 4 lin­guri zahăr
  • 4 albuşuri + 200 g zahăr

 

Mod de preparare:

Fierbi orezul cu laptele şi după ce gata îl laşi să se răcească, apoi îi adaugi 3 linguri zahăr, untul şi gălbenuşurile. Faci un sirop fiert din 3 căni de apă 4 linguri zahăr şi adaugi piersicile tăiate în jumătate şi jrăţate de sâmburi.

După 5 minute le scoţi într-o strecuratoare şi le laşi să se scurgă. întinzi orezul cu lapte intr-o tavă de aragaz într-un strat uniform de 2-3 cm gro­sime şi aşezi jumătăţile de piersici.

Baţi spumă albuşurile cu cele 200 g zahăr, le răstorni peste piersici şi dai prăjitura la cuptor pentru 45 de minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Au iesit buna, ca as vrea sa fac si eu reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.