Piersici cu sos de miere
PrinteazaPiersici cu sos de miere din: piersici, miere, vanilie, suc de lamaie, scortisoara, nuci.
- 6 piersici
- 2 linguri cu miere
- vanilie
- 2 linguri cu suc de lămâie
- 1/2 linguriţă cu scorţişoară pulbere
- 4-5 nuci tocate
Mod de preparare:
Spălaţi piersicile, scoateţi-le sâmburii, tăiaţi-le felii mari, aşezaţi-le într-o formă de sticlă incasabilă şi stropiţi-le cu zeamă de lămâie, apoi aromizaţi-le cu zahăr vanilinat şi scorţişoară.
Incălziţi mierea până la punctul de fierbere, răsturnaţi peste piersici, amestecaţi şi puneţi forma la cuptor pentru 5 minute.
Serviţi în cupe, cu nuci tocate deasupra, după ce aţi amestecat totul bine şi fructele s-au racit.
Pofta buna!