O reteta delicioasa de piersici cu fulgi de ciocolata din: piersici, vin alb, mascarpone, branza de vaci, scortisoara, zahar vanilat, ciocolata neagra, fistic, ghimbir, menta si frisca.
Ingrediente:
8 piersici
350 ml vin alb dulce
100 g mascarpone
100 g branza de vaci
1 betisor de scortisoara
100 g zahar
2 pliculete zahar vanilat
200 g ciocolata neagra
100 g fistic
ghimbir
menta
frisca
Mod de preparare:
Se spala bine piersicile, se taie in jumatati si se indeparteaza samburii. Se oparesc apoi timp de cateva secunde cu apa clocotita, se curate pielitele si se pun intr-o strecuratoare.
Intr-un castron se amesteca 70 g zahar tos cu vinul alb, zaharul vanilat si un varf de lingurita de pudra de ghimbir.
Se aseaza piersicile intr-o tava, se toarna deasupra amestecul din castron, se presara scortisoara rupta bucati si se introduce tava in cuptor.
Se coc la foc mediu 25-30 de minute, dupa care se scot si se lasa la racit. Intr-un bol se amesteca branza mascarpone cu branza de vaci si zaharul tos ramas.
Se topeste ciocolata la bein-marie, se amesteca cu fisticul macinat, se toarna cerculete pe o hartie si se lasa sa se intareasca.
Se umplu cu crema de branza, se aseaza peste jumatatile de piersici si se servesc ca atare sau cu frisca amestecata cu menta tocata, impreuna cu o ceasca de cafea.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
merge si cu piersici din compot
Piersici cu fulgi de ciocolata, vreau sa incerc si eu
Delicios!