Piersici gratinate cu scortisoara si portocale
PrinteazaPiersici gratinate cu scortisoara si portocale din: piersici, portocala, scortisoara.
- 6 piersici galbene
- 1 portocală
- 1 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Scoateţi trei fâşii de coajă de pe portocală. Puneţi-le 30 de secunde într-o crăticioară cu apă clocotită, scurgeţi, repetaţi operaţia cu apă curată şi scurgeţi din nou. Tăiaţi cojile în fâşii subţiri. Stoarceţi portocala.
Tăiaţi piersicile în două, îndepărtaţi sâmburii şi curăţaţi-le. Tăiaţi 4 piersici în cubuleţe cu cuţitul. Amestecaţi-le cu scorţişoara şi coaja de portocală şi împărţiţi preparatul în patru forme mici.
Aşezaţi 1/2 piersică în fiecare tavă, cu partea bombată în sus, stropiţi cu echivalentul a trei linguriţe de zeamă de portocală.
Ţineţi la cuptor aproximativ 20 de minute şi serviţi călduţe.
Pofta buna!