Piersici gratinate cu scortisoara si portocale

Printeaza

Piersici gratinate cu scortisoara si portocale din: piersici, portocala, scortisoara.

Ingrediente:Piersici_cu_vin_rosu

  • 6 piersici galbene
  • 1 portocală
  • 1 linguriţă scorţişoară

 

Mod de preparare:

Scoateţi trei fâşii de coajă de pe portocală. Puneţi-le 30 de secunde într-o crăticioară cu apă clocotită, scurgeţi, repetaţi operaţia cu apă curată şi scurgeţi din nou. Tăiaţi cojile în fâşii subţiri. Stoarceţi portocala.

Tăiaţi piersicile în două, îndepărtaţi sâmburii şi curăţaţi-le. Tăiaţi 4 piersici în cubuleţe cu cuţitul. Amestecaţi-le cu scorţişoara şi coaja de portocală şi împărţiţi preparatul în patru forme mici.

Aşezaţi 1/2 piersică în fiecare tavă, cu partea bombată în sus, stropiţi cu echivalentul a trei linguriţe de zeamă de portocală.

Ţineţi la cuptor aproximativ 20 de minute şi serviţi călduţe.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.