Piersici murate dulci-acrisoare
PrinteazaPiersici murate dulci-acrisoare din: zahar, otet, lamaie verde, cardamom, seminte de coriandru, piper, scortioara, cuisoare.
- 375 g zahăr
- 600 ml oţet din vin alb
- 2 linguri suc de lămâie verde
- 4 capsule verzi de cardamom, uşor zdrobite
- 2 linguriţe seminţe de coriandru
- 1 linguriţă boabe de piper asortate
- 1 baton de scorţişoară
- 8 cuişoare
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele pe foc într-o oală mare; se amestecă până se topeşte zahărul. Se pune la fiert multă apă, într-un vas mare; se opăresc pe rând jumătăţile de piersici cca 30 de secunde. Se scot şi se îndepărtează coaja. Se trec apoi în fiertura de oţet cu zahăr şi se opăresc 5-10 min., până se înmoaie.
Se pun apoi într-un borcan sterilizat şi încălzit.
Se dă zeama în clocot, la foc mare, până scade la jumătate. Se strecoară şi se toarnă peste piersici, în aşa fel încât să fie complet acoperite. Se acoperă borcanul cu capac şi se lasă la loc cald şi întunecos 40 de zile. După deschidere, se ţin la frigider.
Pofta buna!