Piersici murate in otet cu scortisoara
PrinteazaPiersici murate in otet cu scortisoara din: zahar, otet alb, scortisoara, cuisoare, piersici.
- 4 cani zahar
- 2 cani otet alb
- 4 bete scortisoara
- 15 cuisoare intregi
- 1.8 kg piersici proaspete
Mod de preparare:
Decojeste piersicile, taie-le si scoate samburele. Pune intr-o cratita zaharul si otetul.
Dupa ce zaharul s-a dizolvat, adauga scortisoara si cuisoarele, apoi fierbe pana dau in clocot. Acopera si fierbe la foc mic 5 minute. Strecoara apoi condimentele.
Pune fructele in borcane sterilizate si umple borcanele cu sirop pana acoperi fructele. Tine borcanele 10 minute in apa fiarta .
Dupa ce se racesc , tine-le la frigider cel putin o zi inainte de a fi servite.
Piersici murate in otet cu scortisoara
Pofta buna!
uau, foarte tare reteta asta!