Piersici cu orez
PrinteazaO reteta de piersici cu orez din: orez, zahar, lapte, galbenusuri, unt, piersici, albusuri si sare.
- 1 ceaşcă de orez
- 3 linguri zahăr
- 4 ceşti lapte
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură unt
- 6 piersici frumoase
- 4 linguri zahăr pentru sirop
- 4 albuşuri
- 200 g zahăr
- sare
Mod de preparare:
Fierbeţi orezul cu laptele, adăugaţi untul şi gălbenuşurile. Amestecaţi şi ţineţi la cald.
Fierbeţi piersicile tăiate în două într-un sirop de zahăr ca pentru compot, la foc mic să nu se sfărâme. Apoi le scoateţi pe o sită să se scurgă.
Într-un vas rezistent la foc aşezaţi orezul, deasupra jumătăţile de piersici şi albuşurile bătute spumă tare cu 200 g zahăr.
Neteziţi cu lama cuţitului şi daţi la cuptor la foc potrivit pentru 45 minute.
Piersici cu orez
Pofta buna!