Piersici cu orez

Printeaza

O reteta de piersici cu orez din: orez, zahar, lapte, galbenusuri, unt, piersici, albusuri si sare.

Ingrediente:Piersici cu orez

  • 1 ceaşcă de orez
  • 3 linguri zahăr
  • 4 ceşti lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingură unt
  • 6 piersici frumoase
  • 4 linguri zahăr pentru sirop
  • 4 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbeţi orezul cu laptele, adăugaţi untul şi gălbenuşurile. Amestecaţi şi ţineţi la cald.

Fierbeţi piersicile tăiate în două într-un sirop de zahăr ca pentru compot, la foc mic să nu se sfărâme. Apoi le scoateţi pe o sită să se scurgă.

Într-un vas rezistent la foc aşezaţi orezul, deasupra jumătăţile de piersici şi albuşurile bătute spumă tare cu 200 g zahăr.

Neteziţi cu lama cuţitului şi daţi la cuptor la foc potrivit pentru 45 minute.

Piersici cu orez

Piersici cu orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.