Piersici umplute cu budincă de ciocolată
PrinteazaPiersici umplute cu budincă de ciocolată din: budinca, zahar, lapte, piersici si smantana.
Ingrediente:
- 1 plic de budincă instant
- 2 linguri de zahăr
- 400 ml lapte
- 8 jumătăţi de piersici (din conservă)
- 150 g smântână
Mod de preparare:
Piersici umplute cu budincă de ciocolată: Pudra de budincă se amestecă cu laptele cald şi, după ce capătă consistenţa indicată, se ia de pe foc şi se lasă la răcit, mestecând din când în când pentru a evita formarea pojghiţei.
În paralel, jumătăţile de piersică, lăsate în prealabil la scurs, se aşează pe o tavă cu partea rotunjită în jos.
În continuare se păstrează 4 linguriţe de smântână, iar restul se pune peste budinca răcită. Compoziţia astfel rezultată se toarnă în jumătăţile de piersici.
La final, se pune câte o linguriţă din smântâna păstrată în mijlocul budincii de ciocolată şi se amestecă folosind o scobitoare pentru a crea aspectul marmorat.
Pofta buna!