Piersici umplute cu îngheţată
PrinteazaO reteta de piersici umplute cu inghetata din: piersici, lapte, zahar pudra, zahar vanilat, galbenusuri, frisca, dulceata de visine, miez de nuca si lichior de visine.
- 6 piersici mari
- 1 l lapte
- 200 g zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
- 8 galbenusuri
- 150 g frisca
- 4 linguri dulceata de visine
- miezul de la 10 nuci
- 10 linguri lichior de visine
Mod de preparare:
Pentru a prepara îngheţata, fierbi laptele cu zahărul vanilat. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, până când obţii o cremă omo¬genă, pe care o torni în vasul cu lapte. Micşorezi intensitatea focului sau pui vasul la bain-marie şi fierbi crema până când se îngroaşă, amestecând continuu.
Când crema fiartă s-a răcit, încorporezi treptat frişca. Torni compoziţia într-un vas de plastic, îl acoperi cu folie de plastic sau cu un capac şi îl introduci în congelator, pentru 3 ore.
Inainte de a servi îngheţata, tai în jumătăţi piersicile spălate şi le îndepărtezi sâmburii. Dacă doreşti, le poţi curăţa şi de coajă. Stropeşti jumătăţile de fructe cu lichiorul de vişine, le umpli cu îngheţată şi le decorezi cu miez de nucă măcinat
Piersici umplute cu îngheţată
Pofta buna!