Piersici
PrinteazaPiersici
Ingrediente:
- 450 g făină
- 200 ml smântână
- un ou
- 250 g zahăr
- 50 g unt
- o linguriţă de bicarbonat de amoniu
- 30 g cacao
- 30 ml rom
- 100 g nuci
- 200 g unt
Preparare:
Se iau: 450 g făină, 200 ml smântână, un ou, 100 g zahăr, 50 g unt, o linguriţă de bicarbonat de amoniu. Din toate aceste ingrediente se face un aluat potrivit, din care se formează mişte mingiuţe ca un degetar.
Se coc într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. După ce s-au copt, se lasă să se răcească, apoi se scobesc la mijloc. Se umplu cu cremă şi se lipesc două câte două.
Crema: se freacă două ouă cu 150 g zahăr la baie de aburi. Se adaugă două linguri de lapte, 30 g cacao, 30 ml rom, 100 g nuci şi 200 g unt frecat spumă.
După ce s-au umplut cu cremă, piersicile se dau prin suc de sfeclă roşie sau sirop concentrat de fructe şi se tăvălesc prin zahăr tos.
Piersici
Pofta buna!
Bunica mea facea des piersici caramelizate. Foarte, foarte bun.