Piftie cu carne de curcan si hrean

Printeaza

Piftie cu carne de curcan si hrean din: curcan, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, usturoi, sare, radacina de hrean, sfecla rosie, smantana, lamaie.

Ingrediente:Piftie_cu_carne_de_curcan_si_hrean

  • aripile, gearele, pipota sii ficatul de curcan
  • 3 morcovi
  • cate 2 radacina de patrunjel si pastarnac
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • 2 radacini de hrean
  • 1 sfecla rosie
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Speli bucăţile de curcan şi le pui la fiert în 2 1/2 litri de apă cu sare, la foc mic. Cureţi morcovii, albitura şi ceapa, le speli şi le adaugi în oala în care fierbe carnea.

Le laşi să fiarbă până când carnea se desprinde cu uşurinţă de oase.

Strecori supa şi probezi dacă la rece se încheagă o cantitate mică, într-o lingură.

Dacă supa nu se solidifică după 10 minute de stat în frigider, continui să o fierbi şi faci din nou proba, după cel puţin 1/2 oră.

In supa clară, pui usturoiul curăţat şi zdrobit. Scoţi carnea de pe oase şi o mărunţeşti. Tai în cubuleţe şi măruntaiele fierte.

Repartizezi în formele de savarine carnea si câteva legume tăiate estetic. Torni zeama şi laşi la frigider până a doua zi.

A doua zi, pui formele pentru 1 minut în apă fierbinte şi răstorni piftia pe un platou.

In gaura din mijloc, pui sfeclă rasă fin, amestecată cu smântână şi hreanul ras. Serveşti piftia alături de sferturi de lămâie.

Piftie cu carne de curcan si hrean

Piftie_cu_carne_de_curcan_si_hrean

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.