Piftie de crap
PrinteazaPiftie de crap
Ingrediente:
- 1 kg crap
- 500 g ceapă
- 1 morcov
- 1 păstîrnac
- 1 g piper boabe
- 3 căţei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- sare
- lămîie (facultativ)
Mod de preparare:
Piftie de crap: Din peşte se poate prepara o piftie foarte gustoasă, el fiind bogat în gelatină.
Pentru 1 kg de peşte se fierbe ceapă albă, tăiată felii, in 4 kg apă. După ce a fiert ceapa, se strecoară zeama, iar ceapa se dă prin sită şi se păstrează într-un vas separat.
In zeama strecurată se pun boabe de piper, o foaie de dafin, morcov şi păstîrnac. Se lasă să fiarbă 10 min.
Se pune peştele, lăsînd să mai fiarbă încă 5 min.
Se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcească, se strecoară, se adaugă ceapă fierbinte trecută prin sită şi usturoiul. Se potriveşte de sare.
Piftia fiartă se toarnă în farfurii sau pe un platou. Se lasă să se răcească. Se poate servi cu lămîie.
Pofta buna!