Piftie cu aripi de curcan
PrinteazaPiftie cu aripi de curcan din: aripi de curcan, apa, sare, dafin, ceapa, piper, usturoi, gogosari.
- 2 pungi cu aripi de curcan (2 kg)
- apă
- sare
- foi de dafin
- piper
- ceapă
- usturoi
- gogoşari
Mod de preparare:
Pui la fiert aripile de curcan, spălate în prealabil, în apă cu sare, foi de dafin, piper şi ceapă.
Când sunt fierte aripile, scoţi carnea de pe oase, o aşezi în castronele, adaugi gogoşari tăiaţi feliuţe şi îi aranjezi sub formă de floare.
Intre timp, strecori zeama, o pui din nou pe foc, adaugi usturoi (după gust) şi foarte puţină gelatină (pentru a fi sigur că se încheagă).
Pui amestecul peste carne, cu grijă, să nu strici „floarea” de gogoşar şi presari puţin pătrunjel verde.
Piftie cu aripi de curcan
Pofta buna!
Imi place piftia de curcan