Piftie cu carne de cocos
PrinteazaPiftie cu carne de cocos din: carne de cocos, ceapa, usturoi, gelatina, sare.
- 1,3 kg carne de cocoş (pulpe, aripi, cap, gât)
- sare
- 1 ceapă
- 3-4 căţei mari de usturoi
- 6 foi de gelatină
Mod de preparare:
Bucăţile de cocoş bine spălate şi trecute prin flacără I3 puneţi la fiert când apa clocoteşte. Luaţi spuma, după care lăsaţi să fiarbă încet, la foc moderat. Adăugaţi sare şi ceapa întreagă.
Când carnea se desface de pe oase, scoateţi-o, puneţi-o în forme ori în farfurii şi platouri adânci. Degresaţi zeama. Când este încă fierbinte adăugaţi gelatina, înmuiată în prealabil în apă rece, 2 minute.
In compoziţie (zeama de piftie răcită), puneţi mujdei de usturoi, lăsaţi-o să se limpezească apoi tumaţi-o prin strecurătoare, în vase, peste bucăţile de carne. Daţi-le la rece.
Când s-au prins bine, răstumaţi-le pe platou şi aduceţi piftiile la masă.
Pofta buna!