Piftie cu carne de curcan

Printeaza

Piftie cu carne de curcan din: carne de curcan, usturoi, foi de dafin, ceapa, morcovi, radacina de telina, oua, mazare boabe, sare si piper.

Ingrediente:Piftie_cu_carne_de_curcan

  • 2 kg carne de curcan
  • o capatana de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • o ceapa
  • 3 morcovi
  • o felie radacina de telina
  • 2 oua fierte
  • o conserva mazare boabe
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru piftie, se fierbe car­nea de curcan. După ce nu mai apare spuma, se pun morcovii, ceapa, ţelina, foile de dafin, boabele de piper. Zarzavatul se scoate după fierbere. Carnea fiartă se scoate şi ea, se lasă să se răcească şi apoi se curăţă de oase şi cartilagii.

Supa se pune din nou pe foc, cu sare şi usturoiul pisat şi se mai dă un clocot. In castronele se pun felii de ouă fierte, ma­zărea şi morcovi tăiaţi, carne şi se toarnă zeama strecurată cu usturoi. Se dau castronelele la rece până a doua zi.

Piftie cu carne de curcan

Piftie_cu_carne_de_curcan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.