Piftie cu carne de curcan
PrinteazaPiftie cu carne de curcan din: carne de curcan, usturoi, foi de dafin, ceapa, morcovi, radacina de telina, oua, mazare boabe, sare si piper.
- 2 kg carne de curcan
- o capatana de usturoi
- 2 foi de dafin
- o ceapa
- 3 morcovi
- o felie radacina de telina
- 2 oua fierte
- o conserva mazare boabe
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru piftie, se fierbe carnea de curcan. După ce nu mai apare spuma, se pun morcovii, ceapa, ţelina, foile de dafin, boabele de piper. Zarzavatul se scoate după fierbere. Carnea fiartă se scoate şi ea, se lasă să se răcească şi apoi se curăţă de oase şi cartilagii.
Supa se pune din nou pe foc, cu sare şi usturoiul pisat şi se mai dă un clocot. In castronele se pun felii de ouă fierte, mazărea şi morcovi tăiaţi, carne şi se toarnă zeama strecurată cu usturoi. Se dau castronelele la rece până a doua zi.
Piftie cu carne de curcan
Pofta buna!