Piftie cu ciuperci
PrinteazaPiftie cu ciuperci din: picioare de porc, ciuperci, usturoi, morcovi, oua, sare, gelatina.
- 1 1/2 kg picioare de porc
- 500 g ciuperci
- 1 căpăţână mare de usturoi
- 2 morcovi
- 2 ouă
- sare
- 2-3 foi de gelatină
Mod de preparare:
Cureţi picioarele de porc, le opăreşti, le speli şi le pui la fiert în-tr-un vas mai mare cu 4 l de apă. După ce dau în clocot, iei spuma şi pui morcovii întregi.
Fierbi circa 2 1/2 ore, după care scoţi picioarele, morcovii şi, în zeama rezultată, pui usturoiul bine pisat cu sare, gelatina dizolvată în apă
şi vânturi bine.
Strecori printr-o strecurătoare deasă. Ciupercile, curăţate şi spălate, le pui la fiert timp de 20 de minute în apă cu puţină sare.
Ungi formele în care urmează să pui piftia cu ulei, pentru a o putea răsturna uşor. Aşezi pe fundul formelor mai întâi felii de ciuperci, de morcov fiert, de ouă fierte tari, apoi carnea luată de pe oase.
Torni zeama şi laşi piftia la rece, până se încheagă. Inainte de a fi consumată piftia, o răstorni pe un platou, astfel încât să apară la suprafaţă decorul din ciuperci, morcov, ouă si carne.
Piftie cu ciuperci
Pofta buna!