Piftie cu limba de porc si sorici
PrinteazaPiftie cu limba de porc si sorici din: picior de porc, ureche, carne de porc, limba, dafin, sorici, usturoi, ceapa, sare, piper.
- 1 picior de porc
- 1 ureche de porc
- 1/2 căpăţână de porc
- 300 g carne macră
- 1 limbă de porc
- sare
- piper negru măcinat
- frunze de dafin
- 2-3 morcovi
- 1 ţelină întreagă
- 2 cepe
- 1/2 kg şorici
- 2 căpăţâni de usturoi
- piper roşu
Mod de preparare:
Pârleşti puţin piciorul, urechea, şoriciul şi căpăţâna de porc. Le speli sub un jet de apă şi le opăreşti împreună cu limba de porc.
Spumezi şi scurgi apa, apoi le acoperi din nou cu apă şi le pui la fiert cu sare, piper, frunze de dafin, morcovii, ţelina şi cepele tăiate bucăţi mari.
Le ţii pe foc 4-5 ore, până se desprinde carnea de pe oase sau 2 ore în oala sub presiune.
La final, scoţi carnea şi legumele şi le laşi la răcit. In zeama rămasă pui usturoiul pisat, mai dai în câteva clocote, stingi focul şi alegi carnea de pe oase, cureţi limba de pieliţă, apoi o tai.
Pe fundul unei tăvi, presari puţin piper roşu, aşezi bucăţile de came, alternând cu şoriciul, apoi tomi zeama strecurată, cât este caldă încă.
Dai la frigider, peste noapte şi o porţionezi la servire.
Pofta buna!