Piftie de curcan cu ciuperci si oua din: carne de curcan (pulpe, aripi, cap, gât, pipotă, ficat), ceapa, usturoi, gelatina, ulei, ciuperci, oua.
Ingrediente:
1.300 kg carne de curcan (pulpe, aripi, cap, gât, pipotă, ficat)
1 ceapă
3 căţei de usturoi
2 linguri gelatină
100 ml ulei
200 g ciuperci
3 ouă
Mod de preparare:
Carnea (fără ficat) o speli, o opăreşti şi o tai în bucăţi, pe urmă o pui la fiert, la foc domol, cu 3 l de apă, sare şi ceapa, timp de 1 oră. Când carnea se desprinde de pe os, o scoţi separat, pe o farfurie.
Fierbi şi ficatul separat, în acelaşi timp. Supa rezultată o laşi să se răcească, apoi adaugi gelatina înmuiată în apă rece, cu 1 -2 ore înainte şi amestecată până la dizolvarea ei.
Adaugi mujdeiul de usturoi şi laşi lichidul să se limpezească, apoi îl strecori.
Carnea scoasă de pe oase o aşezi în castroane şi garniseşti cu felii de ficat, ciuperci sotate în ulei şi felii de ouă fierte.
Torni zeama peste carne şi laşi să, se întărească piftia.
Piftie cu carne de curcan din: carne de curcan, usturoi, foi de dafin, ceapa, morcovi, radacina de telina, oua, mazare boabe, sare si piper. Ingrediente: 2 kg carne de curcan o capatana de usturoi 2 foi de dafin o ceapa 3 morcovi o felie radacina de telina 2 oua fierte o conserva mazare boabe sare […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.