Piftie de curcan cu mazare

Printeaza

Piftie de curcan cu mazare din: aripi de curcan, mazare, ceapa, pulpa de curcan, morcovi, usturoi, sare, apa.

Ingrediente:Piftie_de_curcan_cu_mazare

  • 2 aripi de curcan
  • 1 cană mazăre, scursă
  • 1 pulpă inferioară curcan
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 7 l apă
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic şi laşi să fiarbă aproximativ 2-3 ore.

Carnea este gata când se desprinde uşor de pe oase. Adaugi sare după gust.

După ce a fiert, scoţi carnea din oală şi o laşi să se răcească, apoi o tai bucăţele şi o pui în boluri, împreună cu mazărea, morcovii fierţi, tăiaţi rondele.

Scoţi şi ceapa din apa în care au fiert toate şi, când aceasta s-a mai răcit, pui usturoiul.

Inainte să pui apa în boluri, peste came, o răstorni de trei ori dintr-o oală în alta, pentru a deveni limpede. Ulterior, o torni în boluri, printr-o strecurătoare.

Depozitezi recipientele la rece ca să se închege compoziţia.

Piftie de curcan cu mazare

Piftie_de_curcan_cu_mazare

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Piftie de curcan cu usturoi

Piftie de curcan cu usturoi

Piftie de curcan cu usturoi din: carne de curcan, ceapa, usturoi, dafin, sare, oua, ciuperci, gelatina. Ingrediente: 1,300 kg curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git, pipotă, ficat) 1 ceapă sare 3 căţei de usturoi 5 foi de gelatină 200 g ciuperci 3 ouă   Mod de preparare: Carnea (fără ficat) se spală, se opăreşte, se […]

 

Piftie de crap (varianta)

Piftie de curcan cu ciuperci si patrunjel

Piftie de curcan cu ciuperci si patrunjel din: carne de curcan, ceapa, usturoi, gelatina, oua, ciuperci, sare. Ingrediente: 1.300 kg carne de curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, gât, pipotă, ficat) 1 ceapă mare 3 căţei de usturoi mari 6 foi de gelatină 3 ouă 250 g ciuperci albe sare   Mod de preparare: Puneţi la […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.