Piftie de curcan cu usturoi din: carne de curcan, ceapa, usturoi, dafin, sare, oua, ciuperci, gelatina. Ingrediente: 1,300 kg curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git, pipotă, ficat) 1 ceapă sare 3 căţei de usturoi 5 foi de gelatină 200 g ciuperci 3 ouă Mod de preparare: Carnea (fără ficat) se spală, se opăreşte, se […]
Piftie de curcan cu mazare
PrinteazaPiftie de curcan cu mazare din: aripi de curcan, mazare, ceapa, pulpa de curcan, morcovi, usturoi, sare, apa.
- 2 aripi de curcan
- 1 cană mazăre, scursă
- 1 pulpă inferioară curcan
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 2 căpăţâni de usturoi
- 7 l apă
- sare
Mod de preparare:
Pui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic şi laşi să fiarbă aproximativ 2-3 ore.
Carnea este gata când se desprinde uşor de pe oase. Adaugi sare după gust.
După ce a fiert, scoţi carnea din oală şi o laşi să se răcească, apoi o tai bucăţele şi o pui în boluri, împreună cu mazărea, morcovii fierţi, tăiaţi rondele.
Scoţi şi ceapa din apa în care au fiert toate şi, când aceasta s-a mai răcit, pui usturoiul.
Inainte să pui apa în boluri, peste came, o răstorni de trei ori dintr-o oală în alta, pentru a deveni limpede. Ulterior, o torni în boluri, printr-o strecurătoare.
Depozitezi recipientele la rece ca să se închege compoziţia.
Piftie de curcan cu mazare
Pofta buna!
poate iti place si:
Piftie de curcan cu usturoi
Piftie de curcan cu ciuperci si patrunjel
Piftie de curcan cu ciuperci si patrunjel din: carne de curcan, ceapa, usturoi, gelatina, oua, ciuperci, sare. Ingrediente: 1.300 kg carne de curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, gât, pipotă, ficat) 1 ceapă mare 3 căţei de usturoi mari 6 foi de gelatină 3 ouă 250 g ciuperci albe sare Mod de preparare: Puneţi la […]
Pofta buna!