Piftie de Curcan si Mistret

Printeaza

Piftie de Curcan si Mistret – este o delicatesa perfectă pentru mesele de sarbatori sau pentru ocazii speciale. Aceasta reteta combina carnea suculenta de curcan cu gustul intens al mistretului, rezultand un preparat savuros si plin de arome.

Piftia nu este doar delicioasa, ci si plina de nutrienti esentiali, oferind beneficii semnificative pentru sanatate. Este o alegere excelenta pentru cei care doresc sa impresioneze cu o reteta traditionala si sofisticata.

  • Pregatire: 20 minute
  • Fierbere: 3-4 ore
  • Racit si intarit: 6-8 ore
  • Total: 10-12 ore

Ingrediente:

  • 1 kg carne de curcan (aripi, gat): Carnea de curcan este bogata in proteine slabe, vitamine din complexul B si minerale precum seleniul.
  • 1 kg carne de mistret (coaste, spate): Carnea de mistret are un continut ridicat de proteine si fier, esentiale pentru formarea globulelor rosii si transportul oxigenului in organism.
  • 2 cepe mari: Ceapa adauga aroma si contine antioxidanti care ajuta la reducerea inflamatiilor.
  • 4 catei de usturoi: Usturoiul are proprietati antibacteriene si antivirale, fiind un aliat puternic in lupta impotriva infectiilor.
  • 2 morcovi: Morcovii sunt bogati in beta-caroten, un antioxidant care sustine sanatatea ochilor si a pielii.
  • 1 telina mica (radacina): Telina adauga aroma si fibre, contribuind la sanatatea digestiva.
  • 2 foi de dafin: Foile de dafin imbunatatesc aroma preparatului si au proprietati antibacteriene si antifungice.
  • 10 boabe de piper negru: Piperul negru stimuleaza digestia si imbunatateste absorbtia nutrientilor.
  • sare dupa gust: Sarea este esentiala pentru echilibrul electrolitic si functionarea optima a nervilor si muschilor.
  • 4 l apa: Apa este necesara pentru fierberea carnii si extragerea colagenului necesar pentru piftie.

 

Mod de preparare:

Spala bine carnea de curcan si mistret si taie-o in bucati potrivite pentru fierbere.

Pune carnea intr-o oala mare si adauga 4 litri de apa. Lasa sa fiarba la foc mediu.

Curata cepele si lasa-le intregi.

Curata morcovii si telina si taie-le in bucati mari.

Adauga cepele, morcovii, telina, foile de dafin, boabele de piper negru si sarea in oala cu carne.

Lasa sa fiarba la foc mic timp de 3-4 ore, pana cand carnea devine foarte frageda si se desprinde usor de pe os.

Scoate carnea din oala si lasa-o sa se racoreasca usor, apoi indeparteaza oasele si taie carnea in bucati mici.

Strecoara supa obtinuta pentru a elimina legumele si condimentele, pastrand doar lichidul clar.

Aseaza bucatile de carne intr-o tava sau in mai multe forme individuale.

Toarna supa strecurata peste carne, asigurandu-te ca toate bucatile sunt bine acoperite.

Lasa piftia sa se raceasca la temperatura camerei, apoi transfer-o in frigider pentru cel putin 6 ore sau peste noapte, pana cand se intareste.

Serveste piftia de curcan si mistret rece, taiata in felii sau bucati, alaturi de paine proaspata si hrean ras pentru un plus de aroma.

Reteta Piftie de Curcan si Mistret

Valori nutritionale (per portie de 200 g):

  • Calorii: 250 kcal
  • Proteine: 28 g
  • Carbohidrati: 5 g
  • Grasimi: 12 g
  • Fibre: 2 g

Aceasta reteta de piftie de curcan si mistret este o alegere excelenta pentru cei care doresc sa se bucure de o delicatesa traditionala, plina de nutrienti si beneficii pentru sanatate.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/tag/mistret

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.