Piftie de curcan
PrinteazaO reteta de piftie de curcan din: picioare, aripi, cap, maruntaie, tartita, cartof, patrunjel, sare, hrean, sfecla, usturoi, smantana si zeama de lamaie.
- 2 picioare
- 2 aripi
- cap, maruntaie, tartita
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 legatura patrunjel
- sare
- hrean
- 1 sfecla
- 1 capatana usturoi
- 1 cana smantana acrisoara
- otet sau zeama de lamaie
Mod de preparare:
Fierbi părţile curcanului (la foc mic) care îţi rămân când îl porţionezi pentru friptură (picioare, aripi, cap, târtiţă, măruntaie), adaugi în fiertură zarzavatul de supă (morcov, cartof). Ai grijă să iei spuma de câte ori este nevoie.
Când carnea se desprinde de pe oase, înseamnă că a fiert destul. Desprinzi carnea de pe oase, o aşezi într-o formă (de preferat formă de budincă cu gol la mijloc). Poţi folosi şi forme mai mici. Peste carne torni zeama strecurată în care ai pus 2 căţei de usturoi după ce s-a răcit.
Laşi formele la rece până a doua zi. Dacă ai pus-o ‘în formă de budincă, golul di in mijloc îl umpli cu hrean ras amestecat cu sfeclă crudă, (dată pe răzătoarea cea mai fimă şi legată cu smântână. O sărezi şi o acreşti după gust cu oţet sau zeamă de lămâie.
Piftie de curcan
Pofta buna!