Piftie de cocos cu ciuperci

Printeaza

Piftie de cocos cu ciuperci din: carne de cocos, ceapa, usturoi, gelatina, ciuperci, oua, verdeata, sare.

Ingrediente:Piftie de cocos cu ciuperci

  • 1,3 kg carne de cocoş (pulpe, aripi, picioare, cap, gât, pipotă, ficat)
  • 1 ceapă mare
  • sare
  • 4 căţei mari de usturoi
  • 6 foi de gelatină
  • 250 g ciuperci
  • 3 ouă
  • verdeaţa pentru decor

 

Mod de preparare:

Opăriţi carnea de cocoş (fără ficat), tăiaţi-o în bucăţi potrivite, apoi puneţi-o la fiert, pe foc domol, în 3 litri de apă cu sare şi ceapa, timp de o oră şi jumătate.

Când carnea se desface de pe oase, luaţi-o din zeama fierbinte şi puneţi-o în castroane, forme, ori în farfurii adânci.

Gamisiţi-o apoi cu ciupercile fierte separat, ouăle fierte tari, tăiate în rondele şi ficatul înăbuşit cu puţin unt.

In zeama de fierbere răcită, adăugaţi mujdeiul, apoi gelatina şi puneţi-o peste carnea de cocoş. Daţi piftiile la rece şi când s-au închegat bine răsturnaţi-le pe platou.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.