Piftie de cocos cu ciuperci
PrinteazaPiftie de cocos cu ciuperci din: carne de cocos, ceapa, usturoi, gelatina, ciuperci, oua, verdeata, sare.
- 1,3 kg carne de cocoş (pulpe, aripi, picioare, cap, gât, pipotă, ficat)
- 1 ceapă mare
- sare
- 4 căţei mari de usturoi
- 6 foi de gelatină
- 250 g ciuperci
- 3 ouă
- verdeaţa pentru decor
Mod de preparare:
Opăriţi carnea de cocoş (fără ficat), tăiaţi-o în bucăţi potrivite, apoi puneţi-o la fiert, pe foc domol, în 3 litri de apă cu sare şi ceapa, timp de o oră şi jumătate.
Când carnea se desface de pe oase, luaţi-o din zeama fierbinte şi puneţi-o în castroane, forme, ori în farfurii adânci.
Gamisiţi-o apoi cu ciupercile fierte separat, ouăle fierte tari, tăiate în rondele şi ficatul înăbuşit cu puţin unt.
In zeama de fierbere răcită, adăugaţi mujdeiul, apoi gelatina şi puneţi-o peste carnea de cocoş. Daţi piftiile la rece şi când s-au închegat bine răsturnaţi-le pe platou.
Pofta buna!