Piftie de crap sau somn
PrinteazaPiftie de crap sau somn din: peste, morcov, pastarnac, ceapa, usturoi, cimbru, dafin.
- 1 kg peşte cu pielea groasă (crap, somn) plus 1-2 capete
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- cimbru
- foi de dafin
Mod de preparare:
Legumele se pun la fiert cu o foaie de dafin, boabe de piper şi puţină sare. Se lasă să se răcească şi se strecoară. Se pun bucăţile de peşte în oală, se toarnă supa şi se fierbe acoperit, la foc mic.
Când carnea se desprinde de pe oase se pune în vasele pregătite, împreună cu rondele de morcov.
Se adaugă în supă usturoiul zdrobit, puţin cimbru, piper măcinat şi se potriveşte de sare.
Se strecoară şi se toarnă peste bucăţelele de peşte. Se lasă la rece până se încheagă.
Pofta buna!