Piftie de curcan cu ciuperci si patrunjel

Printeaza

Piftie de curcan cu ciuperci si patrunjel din: carne de curcan, ceapa, usturoi, gelatina, oua, ciuperci, sare.

Ingrediente:Piftie de curcan cu ciuperci si patrunjel

  • 1.300 kg carne de curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, gât, pipotă, ficat)
  • 1 ceapă mare
  • 3 căţei de usturoi mari
  • 6 foi de gelatină
  • 3 ouă
  • 250 g ciuperci albe
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneţi la o parte ficatul iar restul cărnii, spălaţi-o, opariţi-o, tăiaţi-o în bucăţi şi puneţi-o la fiert pe foc domol cu 3 litri de apă, sare, ceapa întreagă, timp de o oră şi jumătate.

Când carnea este fiartă, scoateţi-o şi în apa fierbinte adăugaţi gelatina (care a fost înmuiată în apă rece). Când gelatina este bine dizolvata în lichidul fierbinte, strecuraţi totul prin sita foarte deasă.

Dezosaţi carnea şi puneţi-o în bucăţi mici în castroane, tăviţe de porţelan, platouri adânci. Garnisiţi în aceleaşi forme cu ciuperci fierte (pălăriile tăiate în câte 4-6 felii), rondele de ouă fierte, cuburi mici de ficat înăbuşite în ulei.

Când zeama s-a răcit, combinaţi-o cu puţin mujdei şi tumaţi-o în formele pregătite ca mai sus. Daţi apoi piftiile la rece.

A doua zi aduceţi-le la masă pe platou, după ce mai înainte le-aţi răsturnat astfel încât garnitura să fie deasupra. Ornaţi piftiile cu frunze mici de pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.