Piftie de curcan cu ciuperci si patrunjel
PrinteazaPiftie de curcan cu ciuperci si patrunjel din: carne de curcan, ceapa, usturoi, gelatina, oua, ciuperci, sare.
- 1.300 kg carne de curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, gât, pipotă, ficat)
- 1 ceapă mare
- 3 căţei de usturoi mari
- 6 foi de gelatină
- 3 ouă
- 250 g ciuperci albe
- sare
Mod de preparare:
Puneţi la o parte ficatul iar restul cărnii, spălaţi-o, opariţi-o, tăiaţi-o în bucăţi şi puneţi-o la fiert pe foc domol cu 3 litri de apă, sare, ceapa întreagă, timp de o oră şi jumătate.
Când carnea este fiartă, scoateţi-o şi în apa fierbinte adăugaţi gelatina (care a fost înmuiată în apă rece). Când gelatina este bine dizolvata în lichidul fierbinte, strecuraţi totul prin sita foarte deasă.
Dezosaţi carnea şi puneţi-o în bucăţi mici în castroane, tăviţe de porţelan, platouri adânci. Garnisiţi în aceleaşi forme cu ciuperci fierte (pălăriile tăiate în câte 4-6 felii), rondele de ouă fierte, cuburi mici de ficat înăbuşite în ulei.
Când zeama s-a răcit, combinaţi-o cu puţin mujdei şi tumaţi-o în formele pregătite ca mai sus. Daţi apoi piftiile la rece.
A doua zi aduceţi-le la masă pe platou, după ce mai înainte le-aţi răsturnat astfel încât garnitura să fie deasupra. Ornaţi piftiile cu frunze mici de pătrunjel verde.
Pofta buna!