Piftie de curcan cu ciuperci
PrinteazaPiftie de curcan cu ciuperci
- 1,300 kg curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git, pipotă, ficat)
- 1 ceapă
- sare
- 3 căţei de usturoi
- 5 foi de gelatină
- 200 g ciuperci
- 3 ouă
Mod de preparare:
Carnea (fără ficat) se spală, se opăreşte, se taie bucăţi şi se pune la fiert la foc domol cu 3 litrii apă, sare, ceapă, timp de 1 1/2 ora. Cînd carnea este fiartă, se scoate şi în zeama fierbinte se pune gelatina (înmuiată în apă rece).
Se amestecă şi, cînd gelatina este dizolvată, se strecoară prin tifon. Se scot oasele de la carne şi se pune în farfurii adinei sau în castroane.
Se garniseşte cu ciuperci fierte, ouăle tari şi ficatul înăbuşit. Cînd zeama este răcită, se pune puţin mujdei şi se toarnă peste carne.
Dacă zeama nu este limpede se poate limpezii cu albuş.
Pofta buna!