Piftie de curcan

Printeaza

Piftie de curcan

Piftie de curcan 

Ingrediente:

  • aripi, gât şi o parte de piept de curcan
  • 1 mor­cov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ou
  • 6-7 căţei de usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli bine bucăţile de carne şi le pui la fiert cu apă rece cât să le acopere de 5 degete. Pui şi sare şi laşi să fiarbă, dar ai grijă ca din când în când să iei spuma. Cureţi morcovul şi rădăcina dle pătrunjel, le speli, le adaugi în zeama de piftie şi mai laşi să fiairbă încă 2-3 ore.

Intre timp, fierbi oul tari şi-l tai felii. Când carnea se desprinde de pe oase, cureţi şi pisezi usturoiul, îl adaugi în z:eamă şi mai dai în câte­va clocote. Scoţi bucăţile de carne, le scurgi biine şi alegi carnea de pe oase.

Zeama rămasă o vânturi de mai multe ori o strecori printr-un tifon, iar morcovul fiert îl tai rondele. In castronele mici pui felii de ou fiert, 1-2 ron­dele de morcov şi le dai la frigider pentru 15-20 de minute. Pui apoi câteva bucăţele de carne, le umpli cu zeamă şi le dai la rece până a doua zi.

Piftie de curcan

Piftie de curcan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.