Piftie de curcan
PrinteazaPiftie de curcan
Ingrediente:
- aripi, gât şi o parte de piept de curcan
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ou
- 6-7 căţei de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Speli bine bucăţile de carne şi le pui la fiert cu apă rece cât să le acopere de 5 degete. Pui şi sare şi laşi să fiarbă, dar ai grijă ca din când în când să iei spuma. Cureţi morcovul şi rădăcina dle pătrunjel, le speli, le adaugi în zeama de piftie şi mai laşi să fiairbă încă 2-3 ore.
Intre timp, fierbi oul tari şi-l tai felii. Când carnea se desprinde de pe oase, cureţi şi pisezi usturoiul, îl adaugi în z:eamă şi mai dai în câteva clocote. Scoţi bucăţile de carne, le scurgi biine şi alegi carnea de pe oase.
Zeama rămasă o vânturi de mai multe ori o strecori printr-un tifon, iar morcovul fiert îl tai rondele. In castronele mici pui felii de ou fiert, 1-2 rondele de morcov şi le dai la frigider pentru 15-20 de minute. Pui apoi câteva bucăţele de carne, le umpli cu zeamă şi le dai la rece până a doua zi.
Piftie de curcan
Pofta buna!