Piftie de legume

Printeaza

Piftie de legume din: mazare, ceapa, porumb, castraveti murati, ciuperci, carne, otet, piper, gelatina.

Ingrediente:Piftie_de_legume

  • 100 g mazăre verde
  • 600 g ceafă fiartă
  • 100 g porumb
  • 100 g castraveţi muraţi
  • 100 g ciuperci
  • 2 l zeamă de carne
  • 1 lingură de oţet
  • 1/2 lingură piper boabe
  • 3 linguri praf de gelatină

 

Mod de preparare:

Fierbi ouăle tari, le răceşti şi le tai felii. Cureţi morcovul şi îl tai rondele, gogoşarul îl tai felii subţiri şi îl fierbi în apă sărată timp de 10 minute împreună cu mazărea.

Apoi îl laşi să se scurgă şi să se răcească, după care îl tai. Tai carnea fiartă felii subţiri, la fel şi castraveţii şi ciupercile şi adaugi porumbul. împărţi toate acestea în vase mici şi le pui la frigider.

Fierbi zeama de carne, condimentezi cu piper şi cu oţet, apoi amesteci totul cu praful de gelatină. Fierbi până se îngroaşă sufici­ent. Strecori zeama şi o pui peste carne şi legume.

Laşi piftia la închegat timp de 3 ore

 

Piftie de legume

Piftie_de_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.