Piftie de legume
PrinteazaPiftie de legume din: mazare, ceapa, porumb, castraveti murati, ciuperci, carne, otet, piper, gelatina.
- 100 g mazăre verde
- 600 g ceafă fiartă
- 100 g porumb
- 100 g castraveţi muraţi
- 100 g ciuperci
- 2 l zeamă de carne
- 1 lingură de oţet
- 1/2 lingură piper boabe
- 3 linguri praf de gelatină
Mod de preparare:
Fierbi ouăle tari, le răceşti şi le tai felii. Cureţi morcovul şi îl tai rondele, gogoşarul îl tai felii subţiri şi îl fierbi în apă sărată timp de 10 minute împreună cu mazărea.
Apoi îl laşi să se scurgă şi să se răcească, după care îl tai. Tai carnea fiartă felii subţiri, la fel şi castraveţii şi ciupercile şi adaugi porumbul. împărţi toate acestea în vase mici şi le pui la frigider.
Fierbi zeama de carne, condimentezi cu piper şi cu oţet, apoi amesteci totul cu praful de gelatină. Fierbi până se îngroaşă suficient. Strecori zeama şi o pui peste carne şi legume.
Laşi piftia la închegat timp de 3 ore
Piftie de legume
Pofta buna!