Piftie de porc cu ienibahar
PrinteazaPiftie de porc cu ienibahar din: carne de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, piper, sare, ienibahar, usturoi, dafin.
- 2 picioare de porc
- 1/2 cap de porc
- 350 g carne slaba de porc
- 3 cepe
- 3 morcovi
- o rădăcină pătrunjel
- o rădăcină pâstârnac
- o ţelină mică
- o lingură boabe de piper
- o lingură boabe ienibahar
- 3-4 foi dafin
- usturoi, după gust
- sare
Mod de preparare:
Picioarele, capul şi carnea, bine spălate şi curătate, se pun la fiert în apă rece. Se auncă prima apă, se spală oala si se pun apoi din nou la fiert cu piper, ienibahar, foi de dafin. Se ia spuma ori de câte ori se formează.
După ce nu mai apare spuma, se pun legumele întregi, se presară sare si se lasă la fiert, la foc mic, 2 ore. Legumele se scot mai devreme, carnea se lasă până ce se desprinde uşor de pe os.
După răcirea cărnurilor, acestea se îndepărtează de pe oase, se portionează, apoi se repartizează în vase. Se adaugă felioare de morcov şi, după gust, verdeaţă.
Se pisează usturoiul, se amestecă cu zeama caldă, se strecoară apoi şi se repartizează în vasele cu carne şi morcov.
Se lasă la rece, până a doua zi.
Pofta buna!