Piftie de porc cu morcovi
PrinteazaPiftie de porc cu morcovi din: carne de porc, picioare de porc, cap de porc, ceapa, morcovi, dafin, usturoi, sare, piper.
- 500 g carne macră de porc
- 2 picioare de porc
- 1/2 cap de porc cu ureche
- o ceapă
- o rădăcină de pătrunjel
- un morcov
- foi de dafin
- piper boabe
- o căpătână usturoi
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Se curăţă foarte bine şi se pârlesc picioarele şi capul de porc şi se pun cu carnea la fiert în apă rece cât să le depăşească cu o palmă şi o lingură cu sare. Se pun boabe de piper şi foi de dafin.
Se lasă la foc mediu până se formează spuma, se micşorează flacăra şi se ia spuma. Se lasă la fiert trei ore până ce cade carnea de pe oase. După primele 2 ore de fiert se pune zarzavatul, apoi se continuă fierberea.
După cele 3 ore se scoate carnea, se strecoară zeama şi i se adaugă usturoiul pisat. Carnea răcorită se desface de pe oase, se taie mărunt şi se repartizează în vase mici/mari împreună cu felii de morcov.
Se strecoară din nou zeama, se pune peste carne şi se lasă vasele la rece până a doua zi.
Pofta buna!