Piftie de porc cu usturoi si ceapa
PrinteazaPiftie de porc cu usturoi si ceapa
- cap şi picioare de porc
- sare
- usturoi
- ceapă
Mod de preparare:
Căpăţîna şi picioarele de porc se pîrlesc, se spală bine, se opăresc şi se pun la fiert într-o oală cu apă rece, în cantitate dublă faţă de carne. De exemplu la 1 kg carne se pun 2 kg apă.
După ce a dat o dată în fiert, se curăţă de spuma ridicată, se potriveşte de sare şi se adaugă o ceapă şi o căpăţină de usturoi tăiată în două. Se lasă să mai fiarbă încet, pină cand toată carnea se desprinde de pe oase.
Se lasă să se răcească, se adună grăsimea de deasupra, se scot oasele şi se alege carnea, care se aranjează pe farfurii adînci, iar deasupra se toarnă zeama, care a fost potrivită de sare şi de usturoi. Se pun farfuriile la rece şi se lasă să se închege zeama.
Pofta buna!