Piftie din cap de porc
PrinteazaPiftie din cap de porc din: cap de porc, morcov, patrunjel, usturoi, sare, piper.
- 1/2 cap de porc
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1/2 căpăţână de usturoi
- sare şi piper boabe
Mod de preparare:
După ce a fost spălat şi curăţat, capul de porc se tranşează şi se ţine în apă rece 1-2 ore.
Se pune la fiert în atâta apă cât să-l acopere, se adaugă piperul, sarea şi usturoiul, iar când începe să fiarbă se adaugă morcovul şi pătrunjelul.
Se fierbe la foc mic, până scade apa la jumătate şi carnea este bine fiartă.
Se strecoară, se lasă să se răcească şi se ia untura de pe suprafaţă.
Carnea se împarte în castroane, iar pentru decor se pot pune ouă fierte tari, morcov şi pătrunjel. Se toarnă supa strecurată şi se lasă să se închege.
Piftia se serveşte răsturnată pe un platou, acompaniată de o salată de ceapă roşie cu oţet.
Pofta buna!
poate iti place si:
Piftie cu limba de porc si sorici
Piftie cu limba de porc si sorici din: picior de porc, ureche, carne de porc, limba, dafin, sorici, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 1 picior de porc 1 ureche de porc 1/2 căpăţână de porc 300 g carne macră 1 limbă de porc sare piper negru măcinat frunze de dafin 2-3 morcovi 1 ţelină întreagă 2 cepe […]
Cum se transeaza si eviscereaza porcul
Cum se eviscereaza porcul După opărire ori pârlire (sau a ambele), porcul se pune pe spate pe o masă, se taie pe burtă cu mare atenţie, apoi i se scot măruntaiele. Intâi, cu mare grijă, vezica urinară (băşica) şi vezica biliară, după care urmează intestinele şi stomacul, cu atenţie, să nu se rupă sau să […]
Cum se taie porcul
Persoana care taie porcul trebuie să fie un măcelar de profesie sau cineva cu experienţă în domeniu, dată fiind complexitatea acestei operaţiuni. Este recomandat ca acela care taie porcul să se apuce dimineaţa devreme, astfel ca, până la sfârşitul zilei, tăierea, pârlirea sau opărirea, tranşarea, prepararea etc. să fie făcute în condiţii optime. După înjunghiere, vasul […]
Pofta buna!