bacon, varza tocata, otet de mere, indulcitor. Varza este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic, potasiu și fibre alimentare. Conține antioxidanți precum vitamina C, care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a daunelor provocate de radicalii liberi. Datorită conținutului ridicat de […]
Piftie din carne de porc
PrinteazaPiftie din carne de porc din: carne de porc, bucati din cap si picioare, sare, ceapa, piper boabe si usturoi.
Ingrediente:
- carne de porc
- bucăţi din cap şi picioare
- sare
- ceapă
- piper boabe
- usturoi
Mod de preparare Piftie din carne de porc:
Carnea spălată, capul şi picioarele curăţate bine se pun la fiert în apă rece ce va depăşi cu o palmă nivelul cărnii.
Se adaugă sare, piper boabe şi o ceapă. Se fierbe la foc domol până când carnea se desprinde de pe oase şi zeama devine lipicioasă.
Carnea se taie bucăţi şi se repartizează în castroane, iar zeama se strecoară, se vântură, se condimentează cu usturoi pisat şi se toarnă peste carne.
Se dă la rece. Se serveşte cu hrean ras, stins cu oţet dulceag, după câteva păhărele cu ţuică.
Poftă bună!
Alimentele Integrale: Ghid Complet cu Beneficii, Dezavantaje și Exemple
Alimentele integrale au câștigat teren în dietele multor oameni, datorită beneficiilor lor pentru sănătate. Cu toate acestea, ca și orice alt tip de aliment, acestea au și dezavantaje. Să analizăm mai detaliat ce înseamnă alimente integrale, beneficiile lor și dezavantajele pe care le pot aduce. Alimente […]
Pofta buna!