Piftie de porc din: picioare, cap de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac telina, foid e dafin, boabe de ienibahar, usturoi, sare. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi. Ingrediente: 1 kg picioare sau cap de porc 1 ceapa 2 morcovi 1 patrunjel 1 pastirnac 1 telina 2 foi de […]
Piftie din carne de porc
PrinteazaO reteta simpla de piftie din carne de porc din: carne de porc, bucati din cap si picioare, sare, ceapa, piper boabe si usturoi.
Ingrediente:
- carne de porc
- bucăţi din cap şi picioare
- sare
- ceapă
- piper boabe
- usturoi
Mod de preparare:
Carnea spălată, capul şi picioarele curăţate bine se pun la fiert în apă rece ce va depăşi cu o palmă nivelul cărnii.
Se adaugă sare, piper boabe şi o ceapă. Se fierbe la foc domol până când carnea se desprinde de pe oase şi zeama devine lipicioasă.
Carnea se taie bucăţi şi se repartizează în castroane, iar zeama se strecoară, se vântură, se condimentează cu usturoi pisat şi se toarnă peste carne.
Se dă la rece. Se serveşte cu hrean ras, stins cu oţet dulceag, după câteva păhărele cu ţuică.
Poftă bună!
poate iti place si:
Piftie de porc – racituri gustoase
Pofta buna!