Piftie din gasca cu ciuperci
PrinteazaPiftie din gasca cu ciuperci din: carne de gasca, ceapa, usturoi, gelatina, ciuperci, oua, sare.
- 2 kg carne de gâscă (pulpe, aripi, picioare, cap, gât)
- sare
- 1 ceapă
- 10 căţei de usturoi mari
- 10 foi de gelatină
- 250 g ciuperci
- 3 ouă
Mod de preparare:
Spălaţi foarte bine bucăţile de carne şi puneţi-le la fiert în 3 litri de apă ce clocoteşte. Adăugaţi sarea, luaţi foarte bine spuma, după care puneţi ceapa întreagă şi lăsaţi să fiarbă pe foc domol.
Separat, fierbeţi ciupercile. Scoateţi carnea cânc este gata, îndepărtaţi-i oasele şi puneţi-o în castronaşe mici, îr forme.
Degresaţi apoi supa strecurată şi, când este încă fierbinte combinaţi-o cu gelatina dezlegată în apă rece.
Când supa s-a răcit, puneţi mujdeiul, lăsaţi să se limpezească şi turnaţi-o peste carne în formele de piftie. Daţi-le la rece şi, după ce compoziţia se încheagă, răsturnaţi-le pe platou şi aduceţi-le la masă.
Pofta buna!