Piftie de iepure
PrinteazaPiftie de iepure din: iepure, morcovi, radacina de telina, zucchini, ardei gras gelatină, boabe de piper, foi de dafin, cuişoare, oţet, oua.
Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare.
Este o sursă sănătoasă de proteine, dar este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate sau să mențină o dietă sănătoasă.
Carnea de iepure este o sursă bogată de nutrienți, cum ar fi vitamina B12, fierul și zincul, care sunt importante pentru sănătatea generală și funcționarea organismului.
- 1 iepure curăţat
- 4 morcovi mari
- 1 rădăcină de ţelină
- 4 zucchini
- 2 ardei graşi roşii
- 14 foi gelatină
- 10 boabe de piper
- 2 foi de dafin
- 2 cuişoare
- 1/4 ceaşcă oţet
- 2 albuşuri
- coji de ouă
Mod de preparare:
Se fierbe iepurele cu morcovi şi ţelină. Când începe să se înmoaie, se adaugă zucchini şi ardei graşi.
Se scot toate din oală; iepurele se dezosează şi se taie bucăţele carnea. Se taie mărunt şi legumele.
Intr-o oală de 3 l se bat albuşurile spumă şi se toarnă încet patru pahare din supa de iepure. S
e adaugă foile de gelatină spălate, piperul, foile de dafin, cuişoarele, oţetul şi cojile de ouă spălate şi zdrobite în mână.
Se aşază vasul pe plită şi se bate continuu cu telul, până ce zeama începe să fiarbă.
Apoi se reduce focul şi se mai lasă să fiarbă încet 15 minute.
Se dă la o parte spuma de deasupra şi lichidul trebuie să iasă limpede. Se potriveşte de sare.
Intr-o formă de ceramică, se aşază bucăţelele de iepure, legumele şi merişoarele.
Se toarnă deasupra zeama, printr-o strecurătoare fină. Se acoperă şi se lasă la rece să se întărească.
Pofta buna!