Piftie de pasare cu legume
PrinteazaPiftie de pasare cu legume din: pasare, morcovi, pastarnac, ceapa, telina, patrunjel verde, gogosar murat, usturoi, sare.
- 1 pasare
- 4-5 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 2 telina
- 4-6 tije de patrunjel verde
- 1 gogosar murat taiat felii
- 4-6 catei usturoi
- sare
Mod de preparare:
litri de apă rece într-o oală mare şi pui toată carnea.
Spumezi des şi fierbi fără capac până se desprinde carnea de pe os.
Scoţi carnea din zeamă şi mai laşi oasele să fiarbă până când cantitatea de lichid ajunge la trei căni.
Pui sare după gust şi adaugi şi usturoiul pisat, încerci zeama şi dacă se lipeşte de degete, strecori în alt vas.
Incerci zeama si daca se lipeste de degete, strecori in alt vas. Speli, cureţi legumele şi le pui la fiert, pentru 40 de minute, în doi litri de apă cu o linguriţă de sare. Scoţi morcovii şi îi tai rondele.
Pui în castronele rondele de morcov, bucăţele de carne, felii de gogoşar, pătrunjel verde şi umpli cu zeama în care a fiert carnea. Le acoperi cu hârtie curată şi le laşi la rece până în momentul servirii.
Piftie de pasare cu legume
Pofta buna!
Arata bine piftia
Da, si mie-mi palce piftia