Piftie de porc cu usturoi
PrinteazaPiftie de porc cu usturoi din: cap de porc, picioare de porc, carne macra de porc, morcovi, ceapa, radacina de telina, radacina de pastarnac, foi de dafin, usturoi, sare.
- 1/2 cap de porc
- 2 picioare de porc
- 500 g carne macra de porc
- 2 morcovi
- 2 cepe
- o radacina de telina
- o radacina de pastarnac
- 2 foi de dafin
- 10 catei de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Capul de porc si picioarele se spala foarte bine şi se pârlesc la flacăra aragazului.
Apoi se pun la fiert în apă rece, cu sare, alături de carne. Se ia spuma ori de câte ori se formează şi se adaugă apoi legumele şi foile de dafin.
Se lasă la fiert la foc mic aproximativ 4 ore, până ce carnea cade de pe oase. Intre timp, se pisează usturoiul.
Carnea fiartă se curăţă de pe oase şi se repartizează în boluri.
Zeama în care au fiert ingredientele se strecoară şi se amestecă apoi cu usturoiul pisat.
Se lasă 15 minute şi apoi se strecoară din nou şi se toarnă peste carnea din boluri.
Se dau la rece de pe o zi pe alta.
Piftie de porc cu usturoi
Pofta buna!
Foarte buan piftia de porc cu usturoi