Piftie de porc cu usturoi

Printeaza

Piftie de porc cu usturoi din: cap de porc, picioare de porc, carne macra de porc, morcovi, ceapa, radacina de telina, radacina de pastarnac, foi de dafin, usturoi, sare.

Ingrediente:Piftie_de_porc_cu_usturoi

  • 1/2 cap de porc
  • 2 picioare de porc
  • 500 g carne macra de porc
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • o radacina de telina
  • o radacina de pastarnac
  • 2 foi de dafin
  • 10 catei de usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Capul de porc si picioarele se spala foarte bine şi se pârlesc la flacăra aragazului.

Apoi se pun la fiert în apă rece, cu sare, alături de carne. Se ia spuma ori de câte ori se formează şi se adaugă apoi legumele şi foile de dafin.

Se lasă la fiert la foc mic aproximativ 4 ore, până ce carnea cade de pe oase. Intre timp, se pisează usturoiul.

Carnea fiartă se curăţă de pe oase şi se repartizează în boluri.

Zeama în care au fiert ingredientele se strecoară şi se amestecă apoi cu usturoiul pisat.

Se lasă 15 minute şi apoi se strecoară din nou şi se toarnă peste carnea din boluri.

Se dau la rece de pe o zi pe alta.

Piftie de porc cu usturoi

Piftie_de_porc_cu_usturoi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buan piftia de porc cu usturoi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.