Piftie de porc si vitel cu usturoi
PrinteazaPiftie de porc si vitel cu usturoi din: picioare de porc şi viţel, sare, apa, usturoi.
- 1 kg picioare de porc şi viţel
- sare
- 3 l apă
- 1 căpăţână de usturoi
Mod de preparare:
Piftia o poţi face din picioare şi urechi de porc şi din picioare de viţel, mai gustoase, însă, sunt amestecate.
Pui la fiert într-un vas cu apă rece 2 picioare de porc şi 2 de viţel, bine spălate şi curăţate. Laşi să fiarbă descoperit, la foc mic, spumuind din când în când şi apoi sărezi.
Sunt gata atunci când carnea se desface uşor de pe os. Scoţi oasele înainte de a se răci şi aşezi carnea în farfurii.
Zeama o cureţi de grăsime şi încerci dacă este legată, punând câteva picături pe o farfurie. Dacă se întăreşte la rece înseamnă că este gata.
După ce zeama mai dă în câteva clocote, o iei de pe foc, o iaşi să se limpezească, adaugi usturoiul pisat, laşi aşa puţin şi apoi strecori zeama, pentru a îndepărta usturoiul pisat.
Torni zeamă în fiecare farfurie şi laşi piftia să se prindă.
Dacă doreşti să răstorni piftia pe o farfuţie pentru servire, înainte de a face acest lucru, ştergi fundul farfuriei cu un şervet înmuiat în apă fierbinte.
Pofta buna!
Ce pofta mi-ai facut de o piftie