Piftie de pui cu usturoi

Printeaza

Piftie de pui cu usturoi din: cocoş bătrân, ceapa, usturoi, picior de viţel, oua.

Ingrediente:Piftie de pui cu usturoi

  • 1 cocoş bătrân
  • 2 cepe întregi
  • 1 picior de viţel
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

Odată toaleta preliminară făcută (îi smulgi penele şi-l opăreşti), pui cocoşul la fiert. Apa trebuie să depăşească cu două laturi de mână carnea din oală şi nu strică să pui, odată cu pasărea (dacă ai), şi un picior de viţel (partea de jos).

Sărezi, spumezi bine şi laşi să fiarbă descoperit, la foc moale. Pui în oală 2 cepe întregi, curăţate de coajă, fără niciun altfel de zarzavat.

Când se desprinde carnea de pe oase şi zeama devine cleioa­să, iei oala de pe foc, strecori şi pui usturoi pisat.

Usturoiul trebu­ie şi el strecurat ca să nu-şi lase decât gus­tul şi aroma. Pui într-o formă zeama, cam de două degete. Laşi să se închege şi garniseşti stratul de gelatină cu un rând de felii de ou răscopt.

Mai pui zeamă deasupra, tot cam de două degete şi o laşi şi pe ea să prindă consistenţă.

Peste stratul acesta, pui carnea zdrenţuită (fără oase) şi o laşi să se prin­dă. Când o serveşti, o scoţi din formă, răsturnând-o pe o farfurie rotundă. Dai piftia la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.