Piftie de pui cu usturoi
PrinteazaPiftie de pui cu usturoi din: cocoş bătrân, ceapa, usturoi, picior de viţel, oua.
- 1 cocoş bătrân
- 2 cepe întregi
- 1 picior de viţel
- 2 căpăţâni de usturoi
- 2 oua
Mod de preparare:
Odată toaleta preliminară făcută (îi smulgi penele şi-l opăreşti), pui cocoşul la fiert. Apa trebuie să depăşească cu două laturi de mână carnea din oală şi nu strică să pui, odată cu pasărea (dacă ai), şi un picior de viţel (partea de jos).
Sărezi, spumezi bine şi laşi să fiarbă descoperit, la foc moale. Pui în oală 2 cepe întregi, curăţate de coajă, fără niciun altfel de zarzavat.
Când se desprinde carnea de pe oase şi zeama devine cleioasă, iei oala de pe foc, strecori şi pui usturoi pisat.
Usturoiul trebuie şi el strecurat ca să nu-şi lase decât gustul şi aroma. Pui într-o formă zeama, cam de două degete. Laşi să se închege şi garniseşti stratul de gelatină cu un rând de felii de ou răscopt.
Mai pui zeamă deasupra, tot cam de două degete şi o laşi şi pe ea să prindă consistenţă.
Peste stratul acesta, pui carnea zdrenţuită (fără oase) şi o laşi să se prindă. Când o serveşti, o scoţi din formă, răsturnând-o pe o farfurie rotundă. Dai piftia la rece.
Pofta buna!