Piftie (racituri) de picioare de vitel

Printeaza

Piftie (racituri) de picioare de vitel din: picioare de vitel, garnitura de legume, oua rascoapte, patrunjel, aspic, sos de mustar.

 

Ingrediente:

  • 5 picioare de viţel
  • 10 linguri garnitură de le­gume
  • 5 ouă răscoapte
  • 5 linguriţe pătrunjel verde
  • 1 litru aspic
  • 5 linguri sos de muştar

 

Mod de preparare:

Fierbem picioarele de viţel. Le scoatem în apă rece sărată, apoi le zvantăm într-un şervet.

Desfacem carnea de pe oase şi o tăiem în cuburi potrivite.

Pregătim aspicul din zeama de picioare, tăiem în felii rotunde ouăle răscoapte şi preparăm garnitura de legume .

Cînd totul este gata, udăm cu apă rece o formă cu gaură la mijloc şi în fundul ei aşezăm un rand de garnitură şi frunzuliţe de pătrunjel verde.

Turnăm un strat de aspic topit, gros de un deget, şi punem forma la gheaţă ca să se răcească.

Cand aspicul s-a prins, aşezăm un rand de bucăti de carne (picioare) alternand cu garnitura.

Tur­năm apoi aspic să le acopeie, dăm la gheaţă şi urmăm astfel pană se umple forma.

Punem la gheaţă şi lăsam să stea cel puţin o oră.

Cînd aspicul s-a prins complet, cufundăm forma pentru cateva secunde în apă fierbinte şi răsturnăm răciturile pe o farfurie.

In mijloc (în spaţiul gol al formei) punem garnitura amestecată cu sos de muştar.

Imprejur aranjăm aspic tăiat în figuri mari şi res­turi de garnitură.

In sosieră servim se­parat sos provensal sau sos de hrean.

Putem prepara răcituri şi din pasăre, vanat, purcel .

Carnea de pasăre şi de vînat o desfacem crudă de pe oase, o înăbuşim în sucul ei şi cînd este gata o tăiem în cuburi.

Din oase pregătim zeama pentru aspic.

Pentru piftie de purcel, fierbem car­nea, o scoatem de pe oase şi o tăiem în cuburi.

 

Pofta buna!

 

 

 

Piftie din cap de porc

Piftie din cap de porc din: cap de porc, morcov, patrunjel, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1/2 cap de porc 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 căpăţână de usturoi sare şi piper boabe   Mod de preparare: După ce a fost spălat şi curăţat, capul de porc se tranşează şi se ţine în apă rece […]

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.