Piftie din cap de porc din: cap de porc, morcov, patrunjel, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1/2 cap de porc 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 căpăţână de usturoi sare şi piper boabe Mod de preparare: După ce a fost spălat şi curăţat, capul de porc se tranşează şi se ţine în apă rece […]
Piftie (racituri) de picioare de vitel
PrinteazaPiftie (racituri) de picioare de vitel din: picioare de vitel, garnitura de legume, oua rascoapte, patrunjel, aspic, sos de mustar.
Ingrediente:
- 5 picioare de viţel
- 10 linguri garnitură de legume
- 5 ouă răscoapte
- 5 linguriţe pătrunjel verde
- 1 litru aspic
- 5 linguri sos de muştar
Mod de preparare:
Fierbem picioarele de viţel. Le scoatem în apă rece sărată, apoi le zvantăm într-un şervet.
Desfacem carnea de pe oase şi o tăiem în cuburi potrivite.
Pregătim aspicul din zeama de picioare, tăiem în felii rotunde ouăle răscoapte şi preparăm garnitura de legume .
Cînd totul este gata, udăm cu apă rece o formă cu gaură la mijloc şi în fundul ei aşezăm un rand de garnitură şi frunzuliţe de pătrunjel verde.
Turnăm un strat de aspic topit, gros de un deget, şi punem forma la gheaţă ca să se răcească.
Cand aspicul s-a prins, aşezăm un rand de bucăti de carne (picioare) alternand cu garnitura.
Turnăm apoi aspic să le acopeie, dăm la gheaţă şi urmăm astfel pană se umple forma.
Punem la gheaţă şi lăsam să stea cel puţin o oră.
Cînd aspicul s-a prins complet, cufundăm forma pentru cateva secunde în apă fierbinte şi răsturnăm răciturile pe o farfurie.
In mijloc (în spaţiul gol al formei) punem garnitura amestecată cu sos de muştar.
Imprejur aranjăm aspic tăiat în figuri mari şi resturi de garnitură.
In sosieră servim separat sos provensal sau sos de hrean.
Putem prepara răcituri şi din pasăre, vanat, purcel .
Carnea de pasăre şi de vînat o desfacem crudă de pe oase, o înăbuşim în sucul ei şi cînd este gata o tăiem în cuburi.
Din oase pregătim zeama pentru aspic.
Pentru piftie de purcel, fierbem carnea, o scoatem de pe oase şi o tăiem în cuburi.
Pofta buna!
Pofta buna!