Piftie de rata cu ciuperci
PrinteazaPiftie de rata cu ciuperci din: carne de rata, ceapa, usturoi, gelatina, ciuperci, oua, sare.
- 1.3 kg carne de raţă
- 1 ceapă
- sare
- 3 căţei de usturoi mari
- 6 foi de gelatină
- 250 g ciuperci
- 3 ouă
Mod de preparare:
Spălaţi bine carnea, fără ficat, opăriţi-o şi puneţi-o la fiert pe foc domol cu 3 l de apă, sare şi ceapa în jumătăţi. Lăsaţi să clocotească încet, o oră şi jumătate.
Când carnea este fiartă, scoateţi-o pe un platou adânc. în vasul de fierbere puneţi gelatina, strecuraţi, adăugaţi în forme ciupercile fierte, ouăle fierte tari şi ficatul înăbuşit.
In zeama rece turnaţi mujdei, strecuraţi şi turnaţi lichidul peste carne şi garnitura de piftie. Daţi la rece şi preparatul este gata.
Pofta buna!