Piftie de rata din: carne de rata, ceapa, usturoi, sare, gelatina.
Ingrediente:
1.3 kg carne de raţă(pulpe, aripi, picioare, cap, gât)
sare
1 ceapă
2 căţei de usturoi mari
6 foi de gelatină
Mod de preparare:
Puneţi bucăţile de carne la fiert, când apa clocoteşte. Adunaţi foarte bine spuma, apoi adăugaţi în acelaşi vas sarea şi ceapa.
Lăsaţi totul să fiarbă la foc domol, până când carnea se desface de pe oase. Scoateţi apoi carnea şi puneţi-o în castronaşe ori în forme alese pentru piftie.
Degresaţi zeama, când este încă fierbinte, adăugaţi gelatina care a fost înmuiată în apă rece 2 minute.
Când lichidul de fierbere s-a mai răcit, puneţi mujdeiul, lăsaţi să se limpezească, strecuraţi-l şi turnaţi-l peste carnea din forme şi castronaşe.
Piftie de rata cu ciuperci din: carne de rata, ceapa, usturoi, gelatina, ciuperci, oua, sare. Ingrediente: 1.3 kg carne de raţă 1 ceapă sare 3 căţei de usturoi mari 6 foi de gelatină 250 g ciuperci 3 ouă Mod de preparare: Spălaţi bine carnea, fără ficat, opăriţi-o şi puneţi-o la fiert pe foc domol […]
Piftie de Vită: Delicatesă pentru Mese de Sărbătoare din: oase de vita, cap de vita, kmorcovi, ceapa, usturoi, sare, piper, foi de dafin. Descoperă rețeta tradițională de piftie de vită, o delicatesă autentică ce aduce savoarea sărbătorilor în fiecare casă. Această rețetă veche, plină de istorie și gust, va fi cu siguranță vedeta oricărei mese […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.