Piftie simpla de cocos
PrinteazaPiftie simpla de cocos din: cocos de casa, ceapa, sare, usturoi.
- 1 cocoş
- 2 cepe
- sare
- 17 câpâtânâ usturoi
Mod de preparare:
Carnea se curăţă, se spală şi se taie în 4-8 bucăţi. Se pune apoi la fiert într-o oală mai mare (de circa 5 l) cu apă, care să treacă cu cel puţin un lat de palmă peste carne. In apă se adaugă cepele tăiate în jumătăţi.
După primele clocote se ia spuma, se sărează şi se continuă fiertul la foc mic. Se fierbe în continuare câteva ore, până ce carnea se desprinde de pe oase, iar zeama devine lipicioasă şi mai consistentă.
Când carnea s-a fiert, se scoate din oală. Zeama se strecoară. Pentru a-i da aroma de usturoi, acesta se pisează separat şi se pune într-o strecurătoare care se ţine deasupra oalei cu supă.
Cu un polonic se toarnă supă peste usturoi de mai multe ori până ce supa ia mirosul şi gustul. In boluri, castroane sau farfurii, se aşazâ carnea scoasă de pe oase, peste care se toarnă zeama.
Pofta buna!