Piftie simpla de curcan
PrinteazaPiftie simpla de curcan din: carne de curcan, ceapa, usturoi, gelatina.
- 1.300 kg carne de curcan (pulpe, aripi, picioare)
- o ceapă mare
- 3-4 căţei de usturoi mari
- 6 foi de gelatină
Mod de preparare:
Puneţi bucăţile din carne de curcan la fiert şi, când apa clocoteşte, adăugaţi sare şi ceapa întreagă. Luaţi treptat spuma şi lăsaţi vasul pe foc moderat până când carnea se desface de pe oase.
Aşezaţi apoi bucăţi mici de carne în tăviţe şi castroane mici de porţelan ori în platouri adânci.
Separat, degresaţi zeama (apa de fierbere a cărnii de curcan) şi, când este fierbinte, adăugaţi aici gelatina care a fost dezlegată în apă rece timp de 2 minute.
Când lichidul s-a mai răcit, adăugaţi mujdeiul de usturoi, îndepărtaţi ceapa şi lăsaţi amestecul să se limpezească. Strecuraţi-l apoi peste carnea din formele alese şi puneţi piftioarele la rece.
A doua zi, răsturnaţi-le pe un platou ori pe farfurii speciale. Decoraţi cu frunze de pătrunjel şi aduceţi piftiile la masă.
Pofta buna!