Piftie traditionala de porc

Printeaza

Piftie traditionala de porc din: carne de porc, sorici, ceapa, usturoi, mustar, sare, piper.

Ingrediente:Piftie traditionala de porc

  • 2 picioare de porc
  • 5 bucăţi şorici
  • 1/2 cap de porc, tăiat bucăţi
  • 1 kg pulpă de porc cu os
  • 1 genunchi de vită
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 7-8 căţei de usturoi
  • muştar

 

Mod de preparare:

Speli bucăţile de carne şi le pui la fiert în apă cu sare, la foc mic. Apa trebuie să depăşească cu 3-4 degete carnea. Spumezi de câte ori este nevoie. Când furculiţa intră cu uşurinţă în carne pui legumele întregi, curăţate.

Fierbi până când carnea se desprinde de pe os, iar zeama începe să fie lipicioasă. Scoţi carnea şi o laşi la răcit, după care o dezosezi. Usturoiul îl pisezi şi-l pui 5 minute în zeama de came, apoi o strecori de 3 ori cel puţin, şi presari piper, după gust.

Aşezi bucăţile de came într-un vas şi torni zeama. Dai vasul la frigider până se încheagă.

Serveşti piftia cu muştar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.