Piftie traditionala de porc
PrinteazaPiftie traditionala de porc din: picior de porc, sorici, morcov, usturoi, sare, piper.
- 1 picior de porc
- 1 bucată de şorici
- sare
- 1 morcov
- usturoi
- piper
Mod de preparare:
Se pun la fiert la foc mic, în apă rece, 1 picior de porc şi 1 bucată de şorici. Se îndepărtează spuma formată. Se adaugă la fiert 1 morcov şi puţină sare.
Când carnea se desprinde de pe os, se închide focul şi se pune în piftie 1 căpăţână de usturoi, zdrobit.
Se potriveşte de sare şi piper, după gust, apoi se repartizează carnea într-o jumătate de sticlă de plastic şi se adaugă lichidul, trecut printr-o strecurătoare.
Când se încheagă, se răstoarnă pe un platou, dându-i forma de purceluş. Pentru ochi se folosesc măsline, pentru urechi, felii de gogoşar, iar codiţa se face din ardei iute.
Pofta buna!