Piftie tradiţională
PrinteazaO reteta delicioasa de piftie traditionala din: picioare de porc, cap de porc, urechi de porc, pulpa de porc, usturoi si sare.
Poate te intereseaza si Piftie de porc cu usturoi
- 4 picioare de porc
- 1/2 cap de porc
- 2 urechi de porc
- 1 kg pulpa de porc
- 8 catei de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Parleste picioarele, urechile si capuyl, indeparteaza cu cutitul negreala si pune-le alaturi de carne la fiert intr-un vas mare, cu multa apa. Lasa la foc mic pentru a nu se tulbura zeama.
Cand carnea se desprinde de pe os inseamna ca piftia e gata. Strecoara zeama di da-o la rece. Dupa ce se incheaga, stratul de grasime se va alege deasupra si se va indeparta foarte usor. Astfel, piftia va fi degresata.
Alege carnea si bucati de sorici (daca-ti palce), rupe-le in fasii si pune-le in tava. Incalzeste zeama, sdrobeste usturoiul si amesteca-l in zeama timp de cateva minute, strecoara si sareaza. Toarna zeama peste carne, cat sa o acopere si da tava la rece pentru cateva ore, pana se incheaga.
Carnea capătă un gust mai bun dacă adaugi la fiert o ţelină şi câţiva morcovi. Pentru aspect decorativ, pune în piftie rondele de morcov fiert, pătrunjel (frunze sau tocat) şi felii de ou fiert tare. Toate acestea le poţi pune în pahare pe care le scoţi doar în momentul servirii.
Piftie tradiţională
Pofta buna!
Incoming search terms:
- piftie de porc traditionala
- piftie de porc reteta traditionala
- piftie porc traditionala
- piftie de porc
Foarte buna piftia
Imi dai si mie din piftia asta?
Bravooo…imi place,asa stiu si eu sa fac piftia…adica fara legume,am vazut ca multi pun legume la fiert,aia e ciorba inchegata,nicidecum piftie!!!