Piftie – usor de preparat si foarte gustoasa
PrinteazaPiftie – usor de preparat si foarte gustoasa din: picioare de pasare, cap si sorici de porc, picioare de vaca, cap de vitel, sare, usturoi, ceapa.
Ingredinte:
- picioare de pasare, curcan, gasca, cocos
- din cap si sorici de porc
- din picioare de vaca si din cap de vitel
- sare
- usturoi
- 1-2 cepe
Mod de preparare
Se curata carnea de grasime, se taie bucati si se pune la foc cu apa rece si sare.
Apa trebuie sa completeze jumatate din vasul ramas gol, dupa ce s-a pus carnea.
Se ia imediat spuma ce apare la suprafata, pentru ca piftia sa fie cit mai limpede.
Dupa ce s-a luat toata spuma, se pun 1-2 cepe.
Piftia trebuie sa fiarba numai la foc potrivit si este gata dupa ce a fiert carnea, iar lichidul a scazut aproape la nivelul carnii.
Se ia vasul de pe masina, se mai lasa 1/2 ora sa se racoreasca, apoi se scoate carnea, se curata de oase si se asaza in farfurii.
Zeama se strecoara, se aduna grasimea de deasupra, se adauga usturoiul pisat si strecurat, se lasa sa se limpezeasca, apoi se toarna peste carnea asezata in farfurii.
Se lasa sa se inchege.
Piftia se incearca daca este suficient de legata, luind o picatura de lichid intre degete, care se lipesc atunci cind este suficient de legata.
Pofta buna!
Omletă cu spanac și brânză feta
Omletă cu spanac și brânză feta din: frunze de spanac, branza feta, ceapa rosie, ardei gras, ulei de masline, sare, piper. Această rețetă este o variantă sănătoasă și delicioasă pentru micul dejun, bogată în proteine și nutrienți esențiali. Spanacul adaugă un conținut ridicat de fier și vitamine, în timp ce ouăle asigură proteine de calitate […]
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/vitel