Piftie
PrinteazaPiftie
Ingrediente:
- urechile, capul si picioarele de porc
- 1/2 carne macra
- 5 l apa
- sare
- foi de dafin
- 2 oua fierte tari
Mod de preparare:
Cureţi foarte bine şi speli urechile, picioarele şi capul şi le pui la fiert alături de carne în apă rece cu sare. Le laşi să fiarbă până ce carnea se desprinde de oase.
Scoţi cu o lingură o cantitate mică din zeama în care fierb toate şi iei puţin lichid între degete. Daca ţi se lipesc degetele, piftia e fiartă.
Scoţi carnea şi aduni grăsimea care se formează la suprafaţa. Cureţi carnea şi o tai mărunt iar în zeama un pic răcită pui usturoiul pisat.
Pregăteşti vasele şi pe fundul fiecăruia aşezi felii de ouă fierte tari, carnea şi zeama strecurată şi limpezită. Dai piftia la rece (nu la frigider) să se prindă.
Piftie
Pofta buna!